Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Live-Life....Πουτίγκα σαρλότ

450ml γάλα,30γρ βούτυρο,ξύσμα από 1 λεμόνι,2 αυγά,120 γρ ζάχαρη,90 γρ τρίμματα άσπρου ψωμιού,6 κουτ μαρμελάδα


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Βάζετε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε ελαφρά.Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 30 γρ ζάχαρη και τους ρίχνετε σιγά-σιγά στο ζεστό μείγμα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτετε τα τρίμματα του ψωμιού, ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι ελαφρά βουτυρωμένο και το ψήνετε για μισή ώρα ώσπου να πήξει η κρέμα.Βγάζετε απο τον φούρνο και περιχύνετε με την μαρμελάδα .Αν θέλετε διακοσμείτε την πουτίγκα με σαντιγί.