Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Live-Life....Pesto Genovese

250 γρ πλατύφυλλο βασιλικό,20 γρ κουκουνάρια,30 γρ παρμεζάνα τριμμένη, 15 γρ
pecorino τριμμένο, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο,2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο,2 κουταλιές ελαιόλαδο,μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο σκόρδο, αλάτι.

Πλένετε το βασιλικό και τον αφήνετε να στεγνώσει.Είναι σημαντικό πριν τον χρησιμοποιήσετε ο βασιλικός να είναι εντελώς στεγνός αλλιώς θα μαυρίσει όταν τον μαγειρέψετε. Κατόπιν τον αλέθετε στο μπλέντερ  και τρίβετε το σκόρδο.Βράζετε τα μακαρόνια όσο θέλετε και ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και το βασιλικό.Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.