Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Live-Life....Κομπόστα δαμάσκηνο

1 κιλό δαμάσκηνα ,1 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, 1 φλούδα λεμονιού, 1 κομμάτι κανέλλας, 2-3 γαρύφαλλα
Βάζετε τα δαμάσκηνα σε μια λεκανίτσα να μουσκέψουν για 4-5 ώρες.Τα ξεπλένετε και τα βράζετε στο νερό για 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνετε κατόπιν τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να γίνει το σιρόπι.