Είναι μια σος απο καραμέλα η οποία διατηρείται αρκετό καιρό και συνοδεύει παγωτά.Είναι όμως και μια ωραία βάση για να φτιάξουμε γλυκά όπως μους ή κέικ
ΥΛΙΚΑ 200 γρ ζάχαρη, 150 γρ κρέμα γάλακτος, 80 γρ βούτυρο
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να βραχεί.Αφήνουμε να βράσει ώστε να πάρει σκούρο χρώμα και προσθέτουμε την κρέμα κατά προτίμηση χλιαρή.Κατόπιν κατεβάζουμε απο τη φωτιά ,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας καλά.
ΥΛΙΚΑ 200 γρ ζάχαρη, 150 γρ κρέμα γάλακτος, 80 γρ βούτυρο
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να βραχεί.Αφήνουμε να βράσει ώστε να πάρει σκούρο χρώμα και προσθέτουμε την κρέμα κατά προτίμηση χλιαρή.Κατόπιν κατεβάζουμε απο τη φωτιά ,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας καλά.