1 κιλό φασολάκια πράσινα,300 γρ φρέσκιες ντομάτες,150 γρ κρεμμύδι,1 ματσάκι μαιντανό, ρίγανη, φρέσκο βασιλικό
Για τη Βινεγκρέτ 15 γρ μουστάρδα,10 γρ ξύδι,15 γρ χυμό λεμονιού,50 γρ ελαιόλαδο, σκόρδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα φασόλια.Φτιάχνουμε τη Βινεγκρέτ, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το ξύδι, το λεμόνι,τη μουστάρδα και λίγο σκόρδο λιωμένο. Τοποθετούμε τα ζεστά φασόλια σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαιντανό, το φρέσκο βασιλικό, τη ντομάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ματζουράνα και ρίγανη
Για τη Βινεγκρέτ 15 γρ μουστάρδα,10 γρ ξύδι,15 γρ χυμό λεμονιού,50 γρ ελαιόλαδο, σκόρδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα φασόλια.Φτιάχνουμε τη Βινεγκρέτ, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το ξύδι, το λεμόνι,τη μουστάρδα και λίγο σκόρδο λιωμένο. Τοποθετούμε τα ζεστά φασόλια σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαιντανό, το φρέσκο βασιλικό, τη ντομάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ματζουράνα και ρίγανη