1 κιλό δαμάσκηνα ,1 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, 1 φλούδα λεμονιού, 1 κομμάτι κανέλλας, 2-3 γαρύφαλλα
Βάζετε τα δαμάσκηνα σε μια λεκανίτσα να μουσκέψουν για 4-5 ώρες.Τα ξεπλένετε και τα βράζετε στο νερό για 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνετε κατόπιν τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να γίνει το σιρόπι.
Βάζετε τα δαμάσκηνα σε μια λεκανίτσα να μουσκέψουν για 4-5 ώρες.Τα ξεπλένετε και τα βράζετε στο νερό για 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνετε κατόπιν τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να γίνει το σιρόπι.