1 φλιτζάνι ρύζι,3 φλιτζάνια νερό,1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο,1 φλιτζάνι ζαμπόν, 2 κρόκοι αυγών,2 κουταλιές σούπας βούτυρο,αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε το νερό με το βούτυρο να σε μιά κατσαρόλα να βράσει΄και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.Αφού βράσει ρίχνουμε το τυρί, το ζαμπόν , τους κρόκους των αυγών, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει.Κατόπιν πλάθουμε τις κροκέτες σε σχήμα στρογγυλό και τις τηγανίζουμε,Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό
Βάζουμε το νερό με το βούτυρο να σε μιά κατσαρόλα να βράσει΄και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.Αφού βράσει ρίχνουμε το τυρί, το ζαμπόν , τους κρόκους των αυγών, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει.Κατόπιν πλάθουμε τις κροκέτες σε σχήμα στρογγυλό και τις τηγανίζουμε,Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό