Πέταλα απο αρωματισμένα τριαντάφυλλα, 600ml νερό, 225γρ ζάχαρη, 2 κουτ χυμός λεμονιού,2 κουτ ροδόνερο
Ξεπλένετε τα ροδοπέταλα και τα σιγοβράζετε με το νερό για 10 λεπτά.Σουρώνετε το υγρό και σιγοβράζετε με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά.Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ροδόνερο και τα πέταλα.Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει στην κατσαρόλα.Κατόπιν αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη.
Ξεπλένετε τα ροδοπέταλα και τα σιγοβράζετε με το νερό για 10 λεπτά.Σουρώνετε το υγρό και σιγοβράζετε με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά.Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το ροδόνερο και τα πέταλα.Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει στην κατσαρόλα.Κατόπιν αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη.