Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΜΙΚΡΟ- ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

Ακόμη και σε ένα περβάζι ,ένα κρεμαστό καλάθι ή σε λίγες γλάστρες σε εσωτερικό χώρο μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα δικά μας λαχανικά , σαλατικά και  μυρωδικά και να φτιάξουμε τον δικό μας μικρό κήπο.

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεμαστες γλαστρες με λαχανικαΠΕΡΒΑΖΙΑ . Ο κήπος δεν γίνεται να έρθει πιο κοντά στην κουζίνα από ό,τι τι το περβάζι του παραθύρου σας.Τα σαλατικά είναι τέλεια για περβάζια γιατί φυτρώνουν εύκολα από σπόρους και δεν χρειάζονται μεγάλη περιποίηση. Κρεμμυδάκια,ραπανάκια, τσίλι, ντομάτες,καρότα και παντζάρια προσαρμόζονται επίσης καλά.

ΚΡΕΜΑΣΤΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ. Στα συρμάτινα ή στα ψάθινα καλάθια συνήθως φυτεύουμε καλλωπιστικά ή ανθοφόρα φυτά, αλλά μπορούμε κάλλιστα να φυτέψουμε μυρωδικά, σαλατικά και ντομάτες.Βάλτε μέσα στο εσωτερικό του καλαθιού μαλλί ,λανάρι ή άλλα ανακυκλωμένα υλικά ώστε να συγκρατηθεί το χώμα και ρίξτε λίπασμα.Ποτίζετε τακτικά γιατί αν αφήσετε το καλάθι να στεγνώσει τελείως μετά θα είναι δύσκολα να συγκρατήσει υγρασία.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ. Φυτέψτε τους δικούς σας σπόρους μέσα σε γλάστρες
και τοποθετήστε τις σε κάποιο φωτεινό σημείο αλλά που να μην το χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου και θα έχετε τον δικό σας εσωτερικό κήπο μυρωδικών.Αλλα φυτά για μέσα στο σπίτι είναι η
μουστάρδα,το νεροκάρδαμο ,τα φασόλια,οι φακές και τα ρεβίθια.Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας δίσκος, μία κανάτα ή μία ειδική σακούλα φύτευσης.