Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ

Τα Φλαβονοειδή  είναι πολυφαινολικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι υπεύθυνες για το χρώμα των καρπών και των ανθεων. Είναι  ουσίες που δίνουν ωραίο χρώμα στα άνθη και πικρή γεύση στους καρπούς. Εχει αποδειχτεί ότι αυτές οι ουσίες είναι ευεργετικές για την υγεία μας γιατί έχουν αντιοξειδωτικές,αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Αν το διαιτολόγιο σας είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή ,περίπου 31 mg  την ημέρα, αυτό θα επιδράσει σημαντικά στην πραγματική σας ηλικία, κάνοντας σας έως και 3 χρόνια νεότερους. Να πως μπορείτε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βρώμη – 3mg ανα φλιτζάνι
Κρεμμύδια – 4 mg για κάθε μικρό κρεμμύδι
Μπρόκολο - 4,2 mg ανά φλιτζάνι
Τομάτες – 2,6mg για κάθε μικρή τομάτα
Μήλα- 4,2 mg για κάθε μεσαίο μήλου.
Granberries- 8mg ανά 225 γρ
Φράουλες- 4,2 ανά φλιτζάνι
Τσάι- 7,2 mg ανά 240 ml