Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για fitness icons
Α. Ξεκινήστε σταδιακά.Δεν μπορείτε από τις μικρές βόλτες που κάνατε γύρω από το στενό σας να γίνετε μαραθωνοδρόμος σε μία νύχτα.Αν το σώμα σας δεν είναι συνηθισμένο στην εντατική άσκηση οι αρθρώσεις ,οι σύνδεσμοι και οι μύες είναι πιο ευαίσθητοι σε τραυματισμούς.Βρείτε ένα λογικό ρυθμό και επίπεδο έντασης.
Β. Σχεδιάστε μία ρεαλιστική εξέλιξη. Αν είστε εκτός φόρμας ή έχετε ασταθείς αρθρώσεις από τραυματισμούς ή αρθρίτιδα ξεκινήστε βελτιώνοντας τη μυική σας δύναμη και ευλυγισία.Αποκτήστε δύναμη ασκώντας τα πιο αδύναμα μέρη του σώματος σας. Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε αεροβική άσκηση ξεκινήστε με έναν αργό ρυθμό π.χ περπατήστε αργά για 5 έως 10 λεπτά και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια και την ταχύτητα.
Γ. Προσπαθήστε να ασκήστε τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.Μετά από κάποιο διάστημα η γυμναστική σας θα πρέπει να περιλαμβάνει 5 λεπτά προθέρμανση, 30 λεπτά αερόβια δραστηριότητα και 5 έως 10 λεπτά εκτάσεις και χαλάρωση.Κάθε 2 μέρες βάζετε στο πρόγραμμά σας  και 10 έως 20 λεπτά ασκήσεις ενδυνάμωσης.