Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Live-Life....Μεξικάνικο πιάτο

Εθνικό γαστρονομικό σύμβολο για τους Μεξικανούς, οι τσίλες εν νογάδα( καυτερές πιπεριές σε σάλτσα καρυδιού) επινοήθηκαν απο τους Ισπανούς στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτή η σπεσιαλιτέ έχει τα χρώματα της Μεξικανικής σημαίας. Πομπλάνο τσίλες για το πράσινο, νογάδα( κρεμώδης σάλτσα απο καρύδι) για το λευκό και σπόροι ροδιού για το κόκκινο. Η πράσινη πιπεριά τσίλι πομπλάνο ψήνεται, αφαιρούνται οι σπόροι ,ξεφλουδίζεται και γεμίζεται με κιμά, κάποιο εποχιακό φρούτο, αμύγδαλα, σταφίδες κίτρο και μπαχαρικά. Σερβίρεται με σάλτσα νογάδα και γαρνίρεται με σπόρους ροδιού.