Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σάλτσα Πέστο με Βασιλικό

                                                                           ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού, 1/2 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι ,1 κουταλιά σκόρδο,3 κουταλιές κουκουνάρι ή καρύδια, 1/2 κούπα ελαιόλαδο ,1/2 κούπα τριμμένο τυρί( κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)


                                                                         ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε τον βασιλικό και τον βάζουμε στο μίξερ.Προσθέτουμε το αλάτι, το κουκουνάρι και το σκόρδο και λίγο -λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθεί και να γίνει πολτός.Κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.Διατηρούμε σε βάζα με ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου στην κορυφή.