Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Live-Life........Σάκε

Δεν είναι ακριβώς κρασί ούτε μπύρα.Το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας αποτελεί από μόνο του μία ξεχωριστή  κατηγορία και κλάση. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Ιάπωνες παράγουν τελειοποιούν και απολαμβάνουν το Σάκε -το μοναδικό αλκολούχο ποτό από ρύζι. Στη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 1600 αποστακτήρια Σάκε και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πολλά είδη και να ανακαλύψουν πως το νερό και τό ρύζι μεταμορφώνονται στο κορυφαίο ποτό της Ιαπωνίας. Σήμερα το Σάκε πίνεται κρύο αν και παραδοσιακά το έπιναν ζεστό,καθώς στο πλαίσιο της παλιάς διαδικασίας απόσταξης και της μεθόδου παλαίωσης, η γεύση αναδεικνυόταν καλύτερα με το ζέσταμα.Αντίθετα με το κρασί το Σάκε δεν βελτιώνεται με την ωρίμανση.Αγοράστε Σάκε ηλικίας 1 έτους και καταναλώστε το μέσα σε 6-12 μήνες. Πιστεύεται οτι το Σάκε ταιριάζει με τα θαλασσινά ,όμως όπως οι διαφορετικές ποικιλίες κρασιού , έτσι και οι διαφορετικές ποικιλίες Σάκε μπορούν να συνοδεύσουν πολλά και διαφορετικά γεύματα.