Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

jj-----------------LADY GAGA


Και ομως, οσο δυσκολο και αν ειναι για καθενα απο εμας να φανταστει αυτο το καστανο κοριτσι ως διασημη τραγουδιστρια ανα την υφηλιο, ειναι αληθεια.
Η Stefani Germanotta, γεννηθεισα το 1986, ξεκινησε απο παιδικη ηλικια τη μελετη πιανου. Αυτο, σε συνδιασμο με το εμφυτο τραγουδιστικο ταλεντο της, την οδηγησαν ηδη απο εφηβικη ηλικια σε πληθωρα μουσικων διαγωνισμων, αλλα και σε διαφορα νυχτερινα στεκια της Νεας Υορκης, οπου και τραγουδουσε ζωντανα. Πολλα απο τα τραγουδια της, οπως και ενας δισκος της που κυκλοφορησε τοτε, φερουν οχι μονο τη φωνη αλλα και την δημιουργια τους απο την ιδια τη Stefani, καθως αναδειχτηκε σε εξαιρετικο συνθετη.
Και μπορει ολα αυτα να ειναι ηδη αρκετα για ενα 20χρονο κοριτσι, η επιτυχια ομως ηρθε το 2008, με το single "just dance" ενα μειγμα ηλεκτρονικης και ποπ-χορευτικης μουσικης, που ταραξε τα ηρεμα ως τοτε νερα της παγκοσμιας μουσικης σκηνης. Εμπνευσμενο απο ενα τραγουδι, το νεο ονομα της Stefani εγινε το , διασημο πλεον ανα την υφηλιο, ψευδωνυμο.. Lady Gaga. Η επιτυχια της, παρ'ολο που ηταν καταιγιστικη, δεν σταματησε στο ενα τραγουδι. Μετα το αλμπουμ της "fame" , ακολουθησε και το "fame monster". Αισθηση εχουν προκαλεσει κομματια της οπως το paparazzi, love games, bad romance,poker face. Εκεινο ομως το οποιο χαρακτηριζει πλεον τη Lady Gaga ειναι και η εκκεντρικοτητα. Η ιδια, δηλωσε σε συνεντευξη της σε Γερμανικο τηλεοπτικο μεσο πως καθε εμφανιση της δουλευεται σε τρεις διακριτους τομεις, και η ενδυμασια ειναι σιγουρα ενας απο αυτους. Οπως και να εχει, ελπιζουμε η Lady Gaga να ειναι και να παραμεινει εκεινο το ανεμελο κοριτσι που δυναμιτιζε καποτε το πιανο τραγουδωντας μελωδικα, και να κατορθωσει το ακατορθωτο.. Να ερθει για να μεινει.
jj