Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Live-Life....Kινέζικη Διατροφή

Η Κινέζικη διατροφή χαρακτηρίζεται απο τη μέθοδο μαγειρέματος που διατηρεί τις βιταμίνες. Τα φαγητά χωρίζονται σε γιν ( κρύα φαγητά) γιανγκ ( ζεστά φαγητά) γιν-γιανγκ ( ουδέτερα φαγητά) Τα γιν φαγητά περιλαμβάνουν γαρίδες και πάπια, τα γιανγκ βοδινό, καφέ και καπνιστό ψάρι,ενω τα γιν-γιανγκ περιλαμβάνουν  ρύζι, φρούτα και λαχανικά.Ολα τα μέρη του σώματος των ζώων και των πτηνών εκτος απο τα φτερά χρησιμοποιούνται για το φαγητό .Η Κινέζικη κουζίνα είναι βασισμένη σε 5 γεύσεις που επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματος ,το γλυκό την σπλήνα,το οξύ το συκώτι,  το ξινό το νεφρό, το πικρό την καρδιά και το πικάντικο τους πνεύμονες.