4 αχλάδια, 80 γρ μέλι, 11/2 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί, φλούδα 1 πορτοκαλιού,6 στήμονες σαφράν, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το νερό σε ένα μπολ προσθέτετε το σαφράν και το αφήνετε 10 λεπτά να μαλακώσει.Κατόπιν βράζετε για 10 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό στο οποίο έχετε μουλιάσει το σαφράν, το κρασί,το μέλι, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά Μετά προσθέτετε ολόκληρα τα αχλάδια καθαρισμένα απο τη φλούδα και τα κουκούτσια, χαμηλώνετε τη φωτιά ,σκεπάζετε και βράζετε το μείγμα για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε με γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το νερό σε ένα μπολ προσθέτετε το σαφράν και το αφήνετε 10 λεπτά να μαλακώσει.Κατόπιν βράζετε για 10 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό στο οποίο έχετε μουλιάσει το σαφράν, το κρασί,το μέλι, τη φλούδα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά Μετά προσθέτετε ολόκληρα τα αχλάδια καθαρισμένα απο τη φλούδα και τα κουκούτσια, χαμηλώνετε τη φωτιά ,σκεπάζετε και βράζετε το μείγμα για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε με γιαούρτι