Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Live-Life....ξύδι αρωματισμένο με βότανα

Σχεδόν όλα τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν το ξύδι.Η ρίγανη, το θυμάρι,η μαντζουράνα ,το εστραγκόν, η μέντα, ο βασιλικός, το δενδρολίβανο, το μάραθο, ο άνηθος,και.η λεβάντα.Τα βότανα μπορούν να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα σε σπόρους. Σε 1/2 λίτρο άσπρο ξύδι απο κρασί χρησιμοποιούμε 4-5 κλωνάρια απο τα βότανα της επιλογής μας. Βάζουμε τα αρωματικά σε ένα μπουκάλι και γεμίζουμε με το ξύδι.Κλείνουμε το μπουκάλι και το αφήνουμε 10-15 μέρες.Κατόπιν το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.