Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για σωστοι συνδυασμοι τροφων
Οι σωστοί συνδυασμοί των τροφών είναι μία καλή μέθοδος ελέγχου του σωματικού βάρους.Η βασική ιδέα είναι οτι αν φάμε μία μόνο τροφή  ή περισσότερες τροφές οι οποίες συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους μεγιστοποιούμε την ικανότητα του οργανισμού να διασπάσει και να χωνέψει σωστά τις τροφές και να κάψει αποτελεσματικά το λίπος.Μπορούμε να κατατάξουμε τις τροφές σε τέσσερις ομάδες.
ΟΜΑΔΑ 1 Οι πρωτείνες( κρέας, πουλερικά, τυρί, ψάρι, γάλα,ξηροί καρποί ) παράγουν όξινα υγρά για την πέψη τους και χωνεύονται αργά.
ΟΜΑΔΑ 2 Οι υδατάνθρακες ( όλα τα δημητριακά και οι τροφές που παράγονται από αυτά όπως ψωμί, ζυμαρικά, αλεύρι, φρυγανιές κλπ ) και τα αμυλώδη λαχανικά  (  πατάτες και καλαμπόκι ) παράγουν αλκαλικά υγρά , χωνεύονται γρήγορα και χρειάζονται διαφορετικά ένζυμα από τις πρωτείνες
ΟΜΑΔΑ 3 Σαλάτες ,μη αμυλώδη λαχανικά, ρίζες, σπόροι, βότανα,μπαχαρικά έλαια από ξηρούς καρπούς.Αυτά μπορούν να συνδυαστούν μαζί με τις τροφές της πρώτης ή της δεύτερης ομάδας
ΟΜΑΔΑ 4 Φρούτα Συνιστούν μία ομάδα από μόνα τους και χωνεύονται εύκολα από τον οργανισμό. Τα φρούτα χρειάζονται τελείως διαφορετικά ένζυμα από όλες τις άλλες ομάδες.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο ελέγχου του σωματικού βάρους τότε πρέπει να προσέξετε αυτά τα βασικά σημεία 

  •    Α. Μην προσλαμβάνετε στο ίδιο γεύμα τροφές της ομάδας 1 (πρωτείνες) και της ομάδας 2 (υδατάνθρακες ) γιατί παράγουν ανταγωνιστικά ένζυμα και πεπτικά υγρά που εξουδετερώνουν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα η τροφή να μη χωνεύεται σωστά προκαλώντας δυσπεψία καούρα ,μειωμένη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και πτώση της ενέργειας.
  • Β.. Οι τροφές της ομάδας 3 μπορούν να συνδυαστούν είτε με τις τροφές της ομάδας 1 είτε με τις τροφές της ομάδας 2
  • Γ. Οι τροφές της ομάδας 4 πρέπει να προσλαμβάνονται πάντα μόνες τους .Είναι προτιμότερο να τρώμε τα φρούτα με άδειο στομάχι κατά προτίμηση το πρωί 
  • Δ. Αφήνετε να περάσουν δύο ώρες έπειτα από ένα γεύμα υδατανθράκων πριν φάτε πρωτείνη και τρείς ώρες έπειτα από ένα γεύμα πρωτεινών  πρίν φάτε υδατάνθρακες.