Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

4 ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 5 ΕΤΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για παιδια αγαπη
1.ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ : Mάθετε στο παιδί σας να λέει την αλήθεια. Ο καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνετε τη φιλαλήθεια είναι να δίνετε το καλό παράδειγμα εσείς οι ίδιοι.Το παιδί ακολουθεί τα βήματα σας,οπότε είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε οποιαδήποτε απάτη όσο αθώα και αν φαίνεται.


2. ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ: Mάθετε στο παιδί σας να διορθώνει τα λάθη του.Αν ξέρετε οτι το παιδί σας δεν συμπεριφέρθηκε με το σωστό τρόπο απέναντι σε κάποιον βοηθήστε το να βρεί ένα τρόπο να επανορθώσει.Ενθαρρύνοντας το παιδί σας να προβαίνει σε τέτοιες χειρονομίες τονίζετε τη σημασία του να συμπεριφέρεται κανείς δίκαια απέναντι στους συνανθρώπους του.Αυτό αποτελεί εξέχουσα αξία και θα το βοηθήσει πολύ αργότερα, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον περίπλοκο κόσμο των ενηλίκων

3. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ: Διδάξτε στο παιδί σας να σκέφτεται τα συναισθήματα των άλλων πρίν κάνει κάτι.Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει τις λέξεις ή τις πράξεις που κάνουν τους άλλους ανθρώπους χαρούμενους ή λυπημένους.Διδάξτε το λοιπόν να είναι προσεκτικό και να υπολογίζει τα συναισθήματα των άλλων ,τονίζοντας οτι αν είναι ευγενικό απέναντι σε κάποιον αυτός με τη σειρά του θα είναι ευγενικός απέναντι του.


4 .ΑΓΑΠΗ : Nα είστε γενναιόδωροι με τη τρυφερότητα σας. Οι γονείς γενικά πιστεύουν οτι τα παιδιά έχουν μία φυσική τάση να αγαπούν και να είναι τρυφερά.Αυτό αληθεύει. Για να έχουν όμως διάρκεια στο χρόνο τα συναισθήματα πρέπει να βρίσκουν ανταπόκριση.Οσο πιό συχνά λέτε στο παιδί σας οτι το αγαπάτε τόσο θα σας το ανταποδίδει.Οσο πιό πολύ το αγκαλιάζετε και το φιλάτε τόσο περισσότερο θα γεμίζει το σπίτι σας με αγάπη και τρυφερότητα και όταν τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν την αγάπη τους μαθαίνουν τη σημαντικότερη αξία όλων.