Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΛΛΑ ΑΝΤ` ΑΛΛΩΝ---------------ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

Το 1887, με την ιστορία ''σπονδή στο κόκκινο'' στο περιοδικό ''the strand'' ο Κόναν Ντόυλ παρουσίασε γιά πρώτη φορά  στο κοινό τον Σέρλοκ Χόλμς. Ο Ντόυλ κέρδισε μόνο 25 λίρες, ο Σέρλοκ Χόλμς όμως τις καρδιές όλων των αναγνωστών, βάζοντας έτσι τα θεμέλια ενός ακόμη θρύλου....του δικού του.
Ο Σέρλοκ  χόλμς είναι ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ που συγκεντρώνει στο μυαλό του μόνο τις γνώσεις που πιστεύει ότι θα του  φανούν χρήσιμες στο επάγγελμα του. Οπως ο ίδιος  λέει'' ο εγκέφαλος μας είναι σαν μία σοφίτα. Ο έξυπνος άνθρωπος επιλέγει προσεκτικά πως θα τη διαμορφώσει,επιπλώνοντας την μόνο με τις σημαντικές γνώσεις παραλείποντας τις ασήμαντες και άχρηστες πληροφορίες''  Πιστός σε αυτή του την άποψη ο Σέρλοκ αγνοεί βασικά πράγματα αφού δεν ασχολείται καθόλου με την φιλοσοφία, τη λογοτεχνία ,την αστρονομία και την γεωλογία.
Εκεί όμως που είναι πραγματικά αξεπέραστος είναι στα εγκλήματα.  Γνωρίζοντας πολύ καλά όλα τα εγκλήματα με κάθε τους λεπτομέρεια ,δεν διστάζει ούτε μία στιγμή, απευθυνόμενος στον βοηθό του Γουάτσον , να πεί        ΄΄ Δεν υπάρχει τίποτα  καινούργιο Γουάτσον . Ολα έχουν ξανασυμβεί και πριν απο εσένα .Κανένα έγκλημα δεν είναι καινούργιο.΄'