450 γρ δαμάσκηνα, 1/2 φλιτζ ζάχαρη ,2 φλιτζ έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής, 80 γρ μπισκότα αμυγδάλου, λίγες σταγόνες εσανς αμυγδάλου.
Κόβετε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη με 1/2 φλιτζ νερό,προσθέτετε τα δαμάσκηνα και βράζετε για 10 λεπτά.Αποσύρετε απο τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν πολτοποιείτε τα δαμάσκηνα και τα αναμειγνύετε με την ασανς αμυγδάλου και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρετε αυτό το μείγμα σε ρηχό πλαστικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 11/2 ώρα. Στη συνέχεια με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το μείγμα και αφου ρίξετε τα μπισκότα βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για άλλα 60 λεπτά
Κόβετε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη με 1/2 φλιτζ νερό,προσθέτετε τα δαμάσκηνα και βράζετε για 10 λεπτά.Αποσύρετε απο τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν πολτοποιείτε τα δαμάσκηνα και τα αναμειγνύετε με την ασανς αμυγδάλου και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρετε αυτό το μείγμα σε ρηχό πλαστικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 11/2 ώρα. Στη συνέχεια με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το μείγμα και αφου ρίξετε τα μπισκότα βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για άλλα 60 λεπτά