Είναι το ΄΄οξυρόδινον΄΄ των Αρχαίων που εξακολουθεί να παρασκευάζεται ακόμη και σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε για να το φτιάξουμε είναι 1 λίτρο ξύδι και 1,5 κούπα ροδοπέταλα απο αρωματικά τριαντάφυλλα
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα βάζουμε σε ένα μπουκάλι που το γεμίζουμε με ξύδι.Εκθέτουμε το μπουκάλι στον ήλιο για 1 μήνα και το ανακινούμε τακτικά Κατόπιν περνάμε το μείγμα απο τούλι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.Το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες και γαρνίρουμε με ροδοπέταλα
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα βάζουμε σε ένα μπουκάλι που το γεμίζουμε με ξύδι.Εκθέτουμε το μπουκάλι στον ήλιο για 1 μήνα και το ανακινούμε τακτικά Κατόπιν περνάμε το μείγμα απο τούλι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.Το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες και γαρνίρουμε με ροδοπέταλα