Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Live-Life....Σορμπέ λεμονιού


Σε μία κατσαρόλα βάζετε να βράσουν 750ml νερό με 500gr ζάχαρη.Από τη στιγμή που θα διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά επιπλέον και προσθέτετε 250ml χυμό λεμονιού(6-8 λεμόνια) και το ξύσμα από ένα λεμόνι.Ανακατεύετε λίγο ακόμα και βγάζετε την κατσαρόλα απο την φωτιά.Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Μετά από 2-3 ώρες το βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσει,ανακατεύοντας το 3-4 φορές με ένα πηρούνι για να γίνει αφράτο.Οταν είναι έτοιμο το σερβίρετε σε μπόλ παγωτού, πασπαλίζοντας το με λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγο γλυκό κουταλιού λεμόνι.