Τα μπαχαρικά είναι η καρδιά και η ψυχή της Ινδικής κουζίνας. Κάθε πιάτο δημιουργείται με ένα μοναδικό μείγμα μπαχαρικών ,το ονομαζόμενο μασάλα.Είναι ο συνδυασμός φρεσκοαλεσμένων μπαχαρικών, κρέατος και λαχανικών,τα οποία δίνουν στα Ινδικά φαγητά άρωμα, γεύση και χρώμα.Οι Ινδοί τα μπαχαρικά τους δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ ωμά αλλά τα καβουρδίζουν και μετά τα αλέθουν η ακόμη τα τηγανίζουν σε λίγο λάδι.Τα μπαχαρικά της Ινδικής κουζίνας είναι τα εξής: κύμινο, κόλιανδρος, κάρδαμο, τσίλι σε σκόνη,κανέλα και γαρίφαλο