Την άνοιξη, στη Σικελία, το άρωμα των πορτοκαλανθών ξεχύνεται από τα περιβόλια στους πρόποδες της Αίτνας.Εκεί το πλούσιο έδαφος, οι μεταβολές της θερμοκρασίας και η ποιότητα του φωτός δημιουργούν ένα θαύμα της φύσης ,τα σαγκουίνια Αράντσα, τα σαγκουίνια που χαρακτηρίζονται από το βαθυκόκκινο χρώμα τους και την γεύση του βατόμουρου που έχουν.Αυτά τα πορτοκάλια έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ,ενώ το χρώμα τους οφείλεται στην αντιοξειδωτική ουσία ανθοκυανίνη που έχει ευεργετικές ιδιότητες.Απολαύστε τα σαγκουίνια όπως οι Σικελοί σε μία σαλάτα με μάραθο και ελιές.Ξεφλουδίστε 4 πορτοκάλια σαγκουίνια .Κόψτε τα σε φέτες και τοποθετήστε τα σε επικαλυπτόμενους κύκλους σε ένα μεγάλο μπόλ.Ψιλοκόψτε λίγο μάραθο και σκορπίστε τον πάνω από τα πορτοκάλια.Προσθέστε ελαιόλαδο ,πιπέρι και αλάτι Διακοσμήστε με ελιές.