Η μπαγκέτα αποτελεί εμβληματικό παριζιάνικο πρoιόν απο την δεκαετία του 1920 γι'αυτό και πολλοί αρτοποιοί συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης μπαγκέτας κάθε χρόνο στο Παρίσι. Οι αρτοποιοί χρησιμοποιούν τα ίδια απλά υλικά- αλεύρι,αλάτι και νερό ανακατεμένα με φυσική μαγιά- όμως ο τρόπος που ζυμώνουν τη ζύμη και ο χρόνος που ψήνουν τις φρατζόλες στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους διαφέρουν.Ετσι 12 κριτές κλείνονται σε ένα δωμάτιο για να δοκιμάσουν δείγματα απο περίπου 140 φρατζόλες προκειμένου να αναδείξουν την καλύτερη. Ο νικητής παίρνει ένα χρηματικό βραβείο και υπογράφει 12μηνο συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο αναλαμβάνει να φτιάχνει το ψωμί για το τραπέζι του Γάλλου προέδρου στο Ανάκτορο των Ηλυσίων