Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Live-Life....slow food

Η Φιλοσοφία του Αργού φαγητού αναπτύχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ,όταν η αλυσίδα Μc Donald's απείλησε να ανοίξει κατάστημα δίπλα στα Ισπανικά σκαλοπάτια στην καρδιά της Ρώμης.Για μία παρέα δημοσιογράφων που έτρωγαν όλοι μαζί στην πόλη Μπρά νότια του Τορίνο αυτό ήταν το απόλυτο πλήγμα στο καλό Ιταλικό φαγητό.Με επικεφαλης τον Κάρλο Πετρίνι, οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν μία εκστρατεία προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την τάση προωθώντας τα εκλεκτά προιόντα τοπικής προέλευσης,την ευλαβική προετοιμασία του φαγητού,την απόλαυση του καθιστού φαγητού.-Το slow food ως απάντηση στο fast food- H ιδέα έπιασε και σήμερα το κίνημα του slow food αριθμεί πάνω απο 180.000 μέλη σε 120 χώρες και διοργανώνει ανεπίσημα το Διεθνές Σαλόνι Γεύσης κάθε 2 χρόνια στο Τορίνο.