Πίσω στο χρόνο, πίσω στις παραδόσεις, πίσω στην εποχή του γλυκού του κουταλιού,τότε που το γλυκό δεν ήταν μόνο απόλαυση αλλά και θερμό καλωσόρισμα, τότε που ένα κουταλάκι ήταν λίγο, πολύ λίγο και ένα βαζάκι δεν ήταν ποτέ αρκετό.
ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
Βάλτε ένα κιλό σταφύλι σταφίδα σε μία κατσαρόλα με ένα φλυτζάνι νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά .Σιγά-σιγά, προσθέστε μισό κιλό ζάχαρη και συνεχίστε το βράσιμο.
Αφου έχει βράσει καλά προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού, ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, 200 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα και αφήστε το να δέσει.
ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
Βάλτε ένα κιλό σταφύλι σταφίδα σε μία κατσαρόλα με ένα φλυτζάνι νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά .Σιγά-σιγά, προσθέστε μισό κιλό ζάχαρη και συνεχίστε το βράσιμο.
Αφου έχει βράσει καλά προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού, ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, 200 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα και αφήστε το να δέσει.