Το πετράδι του στέμματος της κουζίνας του Περιγκόρ στη Ν.Δ Γαλλία ,η μαύρη τρούφα,ξετρελαίνει τους καλοφαγάδες πάνω από 4500 χρόνια. Η περιοχή Περιγκόρ έχει κάτι για όλους ,σημαντική ιστορία ,μεσαιωνικά κτίρια,εκλεκτή κουζίνα,καλό κρασί και τρούφες.Οι μαύρες τρούφες φύονται σε ασβεστολιθικές πλαγιές,κρυμμένες κάτω από τις ρίζες βελανιδιών και η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 3000 ευρώ το κιλό. Η φρέσκια τρούφα έχει μπλέ-μαύρο χρώμα και δυνατό γήινο άρωμα.Οι τρούφες ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους.Εξτρα είναι οι μεγάλες με τέλειο σχήμα, κατηγορία 1 είναι οι μικρότερες ,ολόκληρες και στρογγυλές και κατηγορία 2 αυτές με ακανόνιστο σχήμα.Οπως και να είναι όμως ακόμη και η πιό μικρή φέτα τρούφας αρκεί για να δώσει τη λεπτή της γεύση σε φουα-γκρά.πατέ και ομελέτες.
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012
Live-Life............Μαύρη Τρούφα
Το πετράδι του στέμματος της κουζίνας του Περιγκόρ στη Ν.Δ Γαλλία ,η μαύρη τρούφα,ξετρελαίνει τους καλοφαγάδες πάνω από 4500 χρόνια. Η περιοχή Περιγκόρ έχει κάτι για όλους ,σημαντική ιστορία ,μεσαιωνικά κτίρια,εκλεκτή κουζίνα,καλό κρασί και τρούφες.Οι μαύρες τρούφες φύονται σε ασβεστολιθικές πλαγιές,κρυμμένες κάτω από τις ρίζες βελανιδιών και η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 3000 ευρώ το κιλό. Η φρέσκια τρούφα έχει μπλέ-μαύρο χρώμα και δυνατό γήινο άρωμα.Οι τρούφες ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους.Εξτρα είναι οι μεγάλες με τέλειο σχήμα, κατηγορία 1 είναι οι μικρότερες ,ολόκληρες και στρογγυλές και κατηγορία 2 αυτές με ακανόνιστο σχήμα.Οπως και να είναι όμως ακόμη και η πιό μικρή φέτα τρούφας αρκεί για να δώσει τη λεπτή της γεύση σε φουα-γκρά.πατέ και ομελέτες.