Επι 2 μήνες πριν το τέλος του καλοκαιριού οι Φιλανδοί γιορτάζουν το Ραπουγιούχλατ, τη γιορτή της Καραβίδας. Η σεζόν της Καραβίδας ξεκινά επίσημα στις 21 Ιουλίου και ως τις αρχές Σεπτεμβρίου ,οι Φιλανδοί μαζεύονται γύρω απο γιορτινά τραπέζια για να απολαύσουν αυτά τα νόστιμα οστρακόδερμα.Για κάθε πάρτυ Καραβίδας,οι οικοδεσπότες παραγγέλνουν 12 Καραβίδες για κάθε καλεσμένο ,οι οποίες βράζονται σε νερό ή σε άλμη μαζί με ανθισμένα κλαράκια άνιθο.Κατόπιν σερβίρονται σε μεγάλες πιατέλες με πατάτες.Στη συνέχεια το μενού μπορεί να συνεχιστεί με σολομό ποσέ και να ολοκληρωθεί με μια τάρτα με φρέσκα μύρτιλλα.