Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν ένα ιδιαίτερα υγιεινό σνάκ καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες .Η διαδικασία για να τα φτιάξουμε μόνοι στο σπίτι είναι απλή, αν και χρονοβόρα.Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί τα σπιτικά αποξηραμένα φρούτα είναι φτιαγμένα με τον πιο αγνό τρόπο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αρχικά καθαρίζετε τον ανανά αφαιρώντας τον εξωτερικό του φλοιό και τον κόβετε σε ροδέλες,αφαιρώντας με ένα μαχαιράκι το σκληρό τους σημείο απο το κέντρο τους.Κατόπιν στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ,βάζετε πάνω τις ροδέλες και το τοποθετείτε στο φούρνο στους 80οc. Αφήνετε τις ροδέλες να σιγοψηθούν περίπου 7-8 ώρες, και αφού αποξηρανθούν εντελώς τις βγάζετε τις αφήνετε να κρυώσουν και τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αρχικά καθαρίζετε τον ανανά αφαιρώντας τον εξωτερικό του φλοιό και τον κόβετε σε ροδέλες,αφαιρώντας με ένα μαχαιράκι το σκληρό τους σημείο απο το κέντρο τους.Κατόπιν στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ,βάζετε πάνω τις ροδέλες και το τοποθετείτε στο φούρνο στους 80οc. Αφήνετε τις ροδέλες να σιγοψηθούν περίπου 7-8 ώρες, και αφού αποξηρανθούν εντελώς τις βγάζετε τις αφήνετε να κρυώσουν και τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς