Οι Μαροκινοί γνωρίζουν πολλούς τρόπους για να μαγειρέψουν Ταζίν, ένα πιάτο που παίρνει το όνομα του απο την πήλινη κατσαρόλα με το κωνικό σκέπασμα μέσα στην οποία σιγοβράζουν κρεατικά, ψάρια και λαχανικά.Το Ταζίν με δαμάσκηνα ,σουσάμι και αμύγδαλα είναι γιορταστικό φαγητό και σερβίρεται μετά τις σαλάτες και πριν απο το κουσκούς, τα φρούτα και τα γλυκά με μέλι.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αρνίσιο κρέας,2 κρεμμύδια, σκόρδο 500γρ δαμάσκηνα,μισό ποτήρι σπόρους απο σουσάμι,ένα ποτήρι αμύγδαλα,μία κουταλιά της σούπας κανέλα, λίγη ζαφορά,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάλτε το κρέας κομμένο σε κομμάτια σε μία κατσαρόλα με αλάτι,προσθέστε λάδι,ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σκόρδο και μπαχαρικά και αφήστε το να ψηθεί.Αφού ψηθεί προσθέστε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και αφήστε το στη φωτιά.Κατόπιν βάλτε τα αμύγδαλα σε νερό που βράζει για ενα λεπτό και αφού τα ξεφλουδίσετε βάλτε τα σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια τηγανίστε τους σπόρους του σουσαμιού χωρίς να προσθέσετε βούτυρο ή λάδι και αφού βράσετε λίγο τα δαμάσκηνα τα βάζετε στο πήλινο ταζίν μαζί με τους σπόρους σουσαμιού και τα αμύγδαλα.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάλτε το κρέας κομμένο σε κομμάτια σε μία κατσαρόλα με αλάτι,προσθέστε λάδι,ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σκόρδο και μπαχαρικά και αφήστε το να ψηθεί.Αφού ψηθεί προσθέστε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και αφήστε το στη φωτιά.Κατόπιν βάλτε τα αμύγδαλα σε νερό που βράζει για ενα λεπτό και αφού τα ξεφλουδίσετε βάλτε τα σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια τηγανίστε τους σπόρους του σουσαμιού χωρίς να προσθέσετε βούτυρο ή λάδι και αφού βράσετε λίγο τα δαμάσκηνα τα βάζετε στο πήλινο ταζίν μαζί με τους σπόρους σουσαμιού και τα αμύγδαλα.