Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Live-Life....Φρουτοσαλάτες στην Αρχαία Περσία

Οι φρουτοσαλάτες φτιαγμένες απο ξερά φρούτα ήταν μια παραδοσιακή λιχουδιά στην Αρχαία Περσία.Οι συνδυασμοί των φρούτων ποικίλλουν ανάλογα με τα γούστα του παρασκευαστή,είναι όμως πάντα απαραίτητα τα βερύκοκα και οι σταφίδες, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπόρους ροδιού για το χρώμα.

                                               ΥΛΙΚΑ
225 γρ ξερά βερύκοκα, 100 γρ σταφίδες, 1 κουταλιά σπόροι ροδιού.50 γρ μέλι, 1 κουταλιά της σούπας  ροδόνερο,25 γρ φιστίκια η καβουρδισμένα κουκουνάρια.

   
                                      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάλτε τα βερύκοκα και τις σταφίδες σε ένα μπωλ μαζί με τους σπόρους του ροδιού και το μέλι.Σκεπάστε τα με νερό και ραντίστε τα με το ροδόνερο.Κατόπιν σκεπάστε τα φρούτα και αφήστε τα σε δροσερό μέρος τουλάχιστον για 48 ώρες. Το σιρόπι θα πάρει ένα βαθύ χρώμα και έντονη γεύση.Ρίξτε μετά τα φιστίκια και σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα με λίγη κρέμα ή γιαούρτι