Εκτός απο το υπέροχο άρωμα, τη γεύση και τη διακοσμητική του αξία, ο μαιντανός έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει στη διατροφή και την υγεία μας.Περιέχει μοναδικά συστατικά με αντικαρκινική δράση, φλαβονοειδή και σημαντικά ποσοστά βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει ιδιαίτερα στη θωράκιση του οργανισμού μας απέναντι στις ιώσεις.Για να προστατεύσετε τα συστατικά του και να έχετε πολλαπλά οφέλη, αποφύγετε το μαγείρεμα του και καταναλώστε τον σε ωμή τροφή.
Σάλτσα μαιντανού για κρύα πιάτα
1 ματσάκι μαιντανό, 200 γρ αμυγδαλόψιχα, 2 κρόκους απο σφιχτοβρασμένα αυγά, μισό λεμόνι, λίγο σκόρδο, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Λιώστε στο μπλέντερ το μαιντανό μαζί με την αμυγδαλόψιχα και το σκόρδο.Στη συνέχεια προσθέστε έναν έναν τους κρόκους ,το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο,λίγο αλάτι και πιπέρι.Σκεπάστε τη σάλτσα για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό για κρύα ψητά κρέατα
1 ματσάκι μαιντανό, 200 γρ αμυγδαλόψιχα, 2 κρόκους απο σφιχτοβρασμένα αυγά, μισό λεμόνι, λίγο σκόρδο, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Λιώστε στο μπλέντερ το μαιντανό μαζί με την αμυγδαλόψιχα και το σκόρδο.Στη συνέχεια προσθέστε έναν έναν τους κρόκους ,το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο,λίγο αλάτι και πιπέρι.Σκεπάστε τη σάλτσα για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό για κρύα ψητά κρέατα