Η συνταγή αυτή έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ρώμη και αν θέλετε να είστε πιό κοντά στις Ρωμαικές συνήθειες μπορείτε να σερβίρετε τα μήλα πασπαλισμένα και με λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με αχλάδια ή μήλα και αχλάδια μαζί.
ΥΛΙΚΑ
3 μήλα,3 κουταλιές μέλι,1κουταλιά ξύδι, 1 ποτηράκι λευκό κρασί 2-3 φυλλαράκια δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το μέλι με το ξύδι και το κρασί και αφου βάλετε τα μήλα προσθέτετε και 1 ποτηράκι νερό.Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτα και αφου μαλακώσουν τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα
ΥΛΙΚΑ
3 μήλα,3 κουταλιές μέλι,1κουταλιά ξύδι, 1 ποτηράκι λευκό κρασί 2-3 φυλλαράκια δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα μήλα σε φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το μέλι με το ξύδι και το κρασί και αφου βάλετε τα μήλα προσθέτετε και 1 ποτηράκι νερό.Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτα και αφου μαλακώσουν τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα