Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξοικονομήσει κάποιος ενέργεια στο σπίτι του και ένας απο αυτούς είναι να ασχοληθεί με το οικολογικό μαγείρεμα. Οπότε αξίζει να δοκιμάσει στην κουζίνα του τα παρακάτω
  • Καλύψτε την κατσαρόλα για να μην διασκορπίζεται η θερμότητα
  • Φροντίστε πάντα η κατσαρόλα ή το τηγάνι να είναι στο ίδιο μέγεθος με το μάτι γιατί αν είναι μικρότερο σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια
  • Προτιμήστε τα φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε μία κατσαρόλα όπως οι σούπες , το ρύζι το κοκκινιστό
  • Μερικά λεπτά ,πριν απο το τέλος του ψησίματος κλείστε το μάτι και αφήστε τη θερμότητα της κατσαρόλας να ολοκληρώσει το ψήσιμο
  • Οσο λιγότερα υγρά και λίπος χρησιμοποιήσετε τόσο μειώνεται ο χρόνος ψησίματος
  • Φτιάξτε λίγη παραπάνω ποσότητα και καταψύξτε το υπόλοιπο φαγητό για μία άλλη φορά
  • Προτιμήστε να ζεστάνετε το φαγητό στό μάτι αντί για τον φούρνο
  • Τα κρύα ζυμαρικά ή το ριζότο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Φτιάξτε παραπάνω και φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο για την άλλη μέρα
  • Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας όταν μπορείτε γιατί κάνετε σημαντική οικονομία χρόνου και ενέργειας