Ο Εμπνευστής της συνταγής για το Μούσλι θεωρείται ο Maximilian Bircher-Benner, γιατρός με εξειδίκευση στη διατροφή και αυτή είναι η αυθεντική συνταγή Βenner musli για ένα άτομο.
Μουλιάζουμε ένα ολόκληρο βράδυ 1 κουταλιά νιφάδες βρώμης σε 3 κουταλιές νερό.Την επόμενη μέρα προσθέτουμε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά συμπυκνωμένο γάλα, 2 μήλα τριμμένα και 1 κουταλιά αμύγδαλα ή φουντούκια.
Μουλιάζουμε ένα ολόκληρο βράδυ 1 κουταλιά νιφάδες βρώμης σε 3 κουταλιές νερό.Την επόμενη μέρα προσθέτουμε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά συμπυκνωμένο γάλα, 2 μήλα τριμμένα και 1 κουταλιά αμύγδαλα ή φουντούκια.