Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Live-Life....Πάπια με πορτοκάλι

1 1/2 κιλό πάπια, 6 πορτοκάλια ,1λίτρο λευκό κρασί, 2 κουταλιές  ελαιόλαδο, 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη ,1φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου,1 κουταλιά λευκό ξίδι, αλάτι ,πιπέρι.

                                                 
Mαρινάρετε την πάπια για 12 ώρες στο κρασί.Διαλύετε στο χυμό 4 πορτοκαλιών τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Κατόπιν περιχύνετε την πάπια και την αφήνετε σε ένα βαθύ σκεύος για 3 ώρες .Μετά τη στραγγίζετε ,τη βάζετε σε ένα ταψί ρίχνετε αλάτι και πιπέρι  και την αλείφετε με λάδι. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό 2 πορτοκαλιών ,το ζωμό του κοτόπουλου , το ξίδι και ψήνετε 1 1/2 ώρα στο φούρνο.