Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της μακροζωίας,το καστανό ρύζι θεωρείται ότι είναι το πιο ισορροπημένο από όλες τις τροφές, ειδικά για όσους ακολουθούν ένα διαιτολογικό πρόγραμμα και καταναλώνουν καστανό ρύζι σε καθημερινή βάση.Οταν καταναλώνεται σε συστηματική βάση ενισχύει το νευρικό σύστημα εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε Β-καροτίνη και μαγνήσιο. Το καστανό ρύζι είναι μία καλή πηγή αδιάλυτων φυτικών ινών που βοηθούν στη καλή λειτουργία του εντέρου ,ενώ ένα συστατικό της η Γ-ορυζανόλη μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της ανεβασμένης χοληστερόλης ,μειώνοντας την απορρόφηση της από την τροφή.Επίσης η Γ- ορυζανόλη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση της γαστρίτιδας και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων.
Η επεξεργασία του πολύσπορου καστανού ρυζιού, για να γίνει άσπρο ρύζι αφαιρεί τις πςρισσότερες βιταμίνες Β , τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει και όλες τις φυτικές ίνες.Γι'αυτό ,παρότι το καστανό ρύζι χρειάζεται παρισσότερο χρόνο για να βράσει απ' ότι το άσπρο περίπου 45 λεπτά σε αντίθεση με τα 15 λεπτά για το άσπρο ρύζι-αξίζει να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας
-
Η επεξεργασία του πολύσπορου καστανού ρυζιού, για να γίνει άσπρο ρύζι αφαιρεί τις πςρισσότερες βιταμίνες Β , τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει και όλες τις φυτικές ίνες.Γι'αυτό ,παρότι το καστανό ρύζι χρειάζεται παρισσότερο χρόνο για να βράσει απ' ότι το άσπρο περίπου 45 λεπτά σε αντίθεση με τα 15 λεπτά για το άσπρο ρύζι-αξίζει να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας
-