1.ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ : Το μπρόκολο και γενικά οι τροφές που ανήκουν στα σταυρανθή όπως το λάχανο και το κουνουπίδι λόγω των φωτοχημικών ενώσεων που περιέχουν θεωρείται οτι προστατεύουν από την εμφάνιση του καρκίνου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου
2.ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ: Μέσα στο σκόρδο και το κρεμμύδι υπάρχει πλήθος από πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες σύμφωνα με τους επιστήμονες αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου
3.ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ: Το πράσινο τσάι θεωρείται αποτελεσματικό κατά
του καρκίνου επειδή κατά την παρασκευή του υφίσταται τη μικρότερη επεξεργασία σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη τσαγιού, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η δράση των πολυφαινολών
4.ΚΕΤΣΑΠ: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο και μάλιστα όταν είναι μαγειρεμένη με ελαιόλαδο απορροφάται καλύτερα απο τον οργανισμό μας. Το λυκοπένιο είναι ένα φωτοχημικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
2.ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ: Μέσα στο σκόρδο και το κρεμμύδι υπάρχει πλήθος από πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες σύμφωνα με τους επιστήμονες αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου
3.ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ: Το πράσινο τσάι θεωρείται αποτελεσματικό κατά
του καρκίνου επειδή κατά την παρασκευή του υφίσταται τη μικρότερη επεξεργασία σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη τσαγιού, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η δράση των πολυφαινολών
4.ΚΕΤΣΑΠ: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο και μάλιστα όταν είναι μαγειρεμένη με ελαιόλαδο απορροφάται καλύτερα απο τον οργανισμό μας. Το λυκοπένιο είναι ένα φωτοχημικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση