Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

    Για να διατηρήσουν τα φαγητά σας τις βιταμίνες τους, υπάρχουν πολλοί τρόποι


  • Κόψτε τις σαλάτες λίγο πρίν τις σερβίρετε για να μειώσετε την απώλεια της βιταμίνης C
  • Βράστε τα λαχανικά σας σε λίγο νερό και μην πλένετε τα κατεψυγμένα πριν το βράσιμο
  • Το βράσιμο στον ατμό είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για τη διατήρηση των βιταμινών
  • Το κρέας στη σχάρα ή στο φούρνο διατηρεί περισσότερες βιταμίνες Β απο οτι το βραστό
  • Οι πατάτες που βράζουν ή ψήνονται με τη φλούδα κρατάνε σχεδόν όλες τις βιταμίνες τους.