Το Kefir είναι ένα προβιοτικό ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Προέρχεται απο τα όρη του Καυκάσου και φημίζεται για τα οφέλη του στην υγεία μας.Η μοναδική γεύση του και η σχεδόν μυστικιστική φήμη του ως ελιξήριο μακροζωίας εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι το έχουν κάνει το ποτό της επιλογής τους.Σε αντίθεση με το γιαούρτι το οποίο δημιουργείται απο το γάλα με την προσθήκη ορισμένων βακτηρίων γαλακτικού οξέος, το Κefir γίνεται απο τον συνδυασμό γάλακτος με μια δάση ΄΄κόκκων Κefir΄΄ οι οποίοι αποτελούνται απο ένα σύνθετο μείγμα μαγιάς και βακτηρίων Lactobacillus.Το Κefir προσφέρει αφθονία ασβεστίου,μαγνησίου,φωσφόρου απαραίτητα συστατικά για την σωστή αύξηση των κυττάρων, τη συντήρηση του σώματος και την άφθονη ενέργεια.Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12,Β1 και C