Το εθνικό πιάτο της Βενεζουέλας το Παμπεγιόν Κριόγιο είναι ένα πλούσιο παρασκεύασμα απο μοσχαρίσιο κιμά, λευκό ρύζι, μαύρα φασόλια και τηγανητές μπανάνες, ένας συνδυασμός που λένε ότι θυμίζει την εθνική τους σημαία.Το πιάτο συνοδεύεται απο αρέπας ,λεπτά και στρογγυλά είδη ψωμιού απο καλαμπόκι νερό και αλάτι που μοιάζουν λίγο με τα αγγλικά μάφιν.Οι ντόπιοι τα τρώνε στο πρωινό τους ,σαν σνακ, στο καφέ και κατά τη διάρκεια της ημέρας με όλα τους τα γεύματα.