Επι εννέα μέρες κάθε φθινόπωρο στο Πουκέτ οι κάτοικοι βγάζουν απο τη διατροφή τους το κρέας ,το αυγό, το γάλα, και τη σάλτσα ψαριού.Τα εστιατόρια σερβίρουν εδέσματα με κάρυ, τηγανητά ,σούπες και σαλάτες, όμως το κρέας και τα ψάρια αντικαθίστανται απο γλουτένη σταριού και σόγια.Οι μικροπωλητές πουλάνε τηγανητές λιχουδιές, όπως λουκουμάδες, κεφτέδες καλαμποκιού με κάρυ και σπρινγκ ρολς..Η παράδοση ξεκίνησε γύρω στο 1825,όταν σύμφωνα με τον θρύλο τα μέλη ενός Κινέζικου θιάσου όπερας που είχαν επισκεφθεί την περιοχή αρρώστησαν.Οι ασθενείς αποφάσισαν τότε να απέχουν απο το κρέας και τελικά θεραπεύτηκαν.Απο τότε και κάθε χρόνο οι πολίτες κινεζικής καταγωγής αφιερώνουν εννέα μέρες αποκλειστικά στα χορτοφαγικά εδέσματα