Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Live-Life.... Βιετναμέζικη σάλτσα ψαριού

Δεν υπάρχει Βιετναμέζικη κουζίνα που να μην έχει στα ντουλάπια της νουόκ μαμ( σάλτσα ψαριού) μια αλμυρή καυτερή σάλτσα σε χρώμα καραμέλας που προστίθεται σε όλα σχεδόν τα φαγητά απο φρέσκιες σαλάτες μέχρι νούντλς . Η νουόκ μαμ χρησιμοποείται συχνά για την παρασκευή της σος νουόκ μαμ τσαμ η οποία είναι σάλτσα ψαριού ανακατεμένη με νερό, χυμό λάιμ ,ψιλοκομμένες πιπεριές, τσίλι ,τριμμένο σκόρδο και ζάχαρη.Αυτή η γλυκόξινη σος χρησιμοποιείται συνήθως ως ντρέσινγκ σε πιάτα με ρύζι.